ויטואליזציה מאפשרת ניצול נבון יותר של משאבים והתיעלות, המביאה לחסכון בהוצאות על רכישה של שרתים, הוצאות תחזוקה, הוצאות חשמל (תפעול שרתים וקירורם), הוצאות שכירת חוות שרתים ועוד.
אינטרספייס מטמיעה פתרונות אירוח שכפול שרתים או איזון עומסים Load Balancing -
ללקוחות הדורשים רמת זמינות גבוהה במיוחד ונגישות מהירה של שרתיהם. מערכת שרתים יכולה להבנות בתצורה מבוזרת.
בפועל, שרתיך יכולים להמצא בו זמנית במספר שרתים -
ולהבטיח רמות נגישות חסרות תקדים.
פתרון Load Balancing
מאפשר ללקוחות בעלי פעילות אינטרנטית ענפה שהפעילות העסקית שלהם באינטרנט הנה קריטית
ואינה סובלת האטה או עצירה, ליהנות משירות מבוזר, אשר מבטיח אמינות ויציבות חסרת פשרות.
המערכת מעניקה זמינות מירבית ועבודה רצופה של שרתים. המערכת מבזרת עומסים על פני מספר שרתים ובמקרה של תקלה בשרת מסויים, הוא מנותק מהרשת והתעבורה מנותבת ליתר השרתים הפעילים.
עיקר כוחה של המערכת היא ביכולתה לשרת עשרות מיליוני כניסות ביום
כך שבפועל ביצועי המערכת מבחינת עומסים, הנם גבוהים ביותר.
המערכת בישראל מנוהלת על ידי צוות InterSpace ומשתמשת בתשתיות חוות שרתים שלה. תשתית הניתוב מבוססת על טכנולוגית Switch ו Routing מתקדמת, המאפשרת ניתוב עומסים לא רק בין שרתים שונים באותו מיקום אלה גם בין אשכולות שרתים הממוקמים בחוות שרתים שונות. המשתמשים מופנים לאחד מאשכולות השרתים בהתאם לעומסים במערכת המשתנים מרגע לרגע, כך שלחץ הנובע מעודף משתמשים על המערכת ובעיות נגישות בשרת מסויים, מווסת על ידי הפניית המשתמשים לאחד מאשכולות השרתים האחרים הפנויים יותר.
מערכת Load Balancing
מערכת Load Balancing הנה תהליך חיבור מספר שרתים יחדיו לאשכול שרתים (cluster) המתפקד כיחידה אחת, על מנת ולשפר ביצועים, אמינות וחוזק של מערכות אינטרנט.
מערכת זו מאפשרת ניתוב תנועה באינטרנט ותזרים ביקושים, באופן מבוקר לעבר מספר שרתים.
ניתן להשתמש במספר קונפיגורציות לצורך בקרת העומסים round-robin - בה התעבורה נשלחת לשרתים אחד אחד, משלימה מעגל וחוזר חלילה, round-robin משוקלל - בטכנולוגיה זו מספר שרתים קטנים יכולים לקבל תנועה השווה לתנועה לשרת חזק יותר. בנוסף במידה והשרת יהיה עמוס או יושבת, התנועה תווסת לשרתים האחרים.
Global Load Balancing
הנה חיבורם של מספר שרתים או אשכולות שרתים המבוזרים גיאוגרפית במרכזי תקשורת שונים ברחבי העולם, דרך האינטרנט, ליחידת אינטרנט אחת. כל אשכול מוגדר ומתנהג כשרת בודד במערכת הload balancing- הסטנדרטית שילוב מערכת GLB עם תשתיות Center Data מנוהלות ורשתות תקשורת בעלות פריסה עולמית הנה שירות חדשני המאפשר לארגונים להיעזר פתרונות באינטרנט וביניהם InterSpace ולהתמודד בפני האתגרים הבאים.
כיום שרות זה ניתן בארה"ב, אירופה ואסיה בלבד.
1. ארגונים רבים מעבירים חלק ניכר מהפעילות העסקית המרכזית שלהם לסביבת האינטרנט ו\או האינטראנט. מנהלי IT ומנמ"רים נדרשים למצוא מערכות לשם פעילויות ה online- בעלות רמת אמינות גבוהה במיוחד. כל זאת באווירה עסקית הדורשת הקטנת עלויות ושימוש באאוטטסורסינג. מערכות LB ו-GLB מאפשרות קבלת רמת שירות SLA ודיווח על ה-SLA - ברמות גבוהות במיוחד. האתגר של בניית מערכת שרתים כזו בפריסה בינלאומית אינו עניין של מה בכך ודורש ידע וניסיון רב, כך שהשימוש במיקור חוץ להקמת פרויקט GLB לצורך ניהול ותשתיות הנו הכרחי .
2. הצורך במהירות- עם חדירתו של הפס הרחב, למשתמשים במערכות אילו ישנה סיבולת הולכת וקטנה לזמן הורדת קבצים ושימוש באפליקציות. מערכת ה-GLB מאפשרת נגישות לתכנים ולאפליקציות למשתמשים מאזורים גיאוגרפיים שונים, בו זמנית וללא עיכובים.
3. הצורך ביציבות- נתינת מענה לתזרים נתונים עולה ויורד (traffic spikes).
ניתן להגדיר את המערכת כך שתגיב לזמני הפעילות המשתנים מסביב לעולם ותייצב לחצי ביקוש על ידי ניתוב למוקדים שונים בצורה חכמה.
4. תחרותיות 32% ממשתמשי אתרי מסחר אלקטרוני מתייאשים במהלך העסקה עקב זמני תגובה איטיים ואובדן סבלנותם (Zona Research). אתרי אינטרנט ואתרי מסחר אלקטרוני המשתמשים במערכת LB יכולים ליהנות מיתרון תחרותי עקב זמינות ואמינות.
5. יכולת שדרוג ופריסה עסקית (Scalability)- מערכת ה-GLB- במידה ותוכננה נכון, יכולה ללוות חדירה לשווקים חדשים ופעילות עסקית חדשה על ידי הוספת שרתים וזמינות לתכנים בקרבת הלקוח, תוך אינטגרציה עם מערכות המידע הקימות.
6. הקטנת עלויות- מערכת ה-GLB- יכולה לחסוך משמעותית לארגונים בשני המשאבים היקרים ביותר באינטרנט היום- רוחב פס וכוח אדם. פריסה עולמית של שרתי האינטרנט מבטלת את הצורך בהחזקת קו אינטרנט רחב. ניהול השרתים או האפליקציה (MSP) באאוטסורסינג, מצמצמת את שעות הטיפול בשרת על ידי אנשי המערכות של הארגון.
7. גמישות והקטנת הסיכון- מערכת ה-GLB- ניתנת על בסיס שירות מושכר. אי לכך, חברות המשתמשות במערכת GLB מנוהלת מצמצמות את הסיכון הכרוך ברכישת הציוד על ידי התבססות על ציוד שכור או משותף ושומרות לעצמן גמישות במערך השרת. ניתן גם להגדיר במערכת שרתים מדגמים שונים ולשלב בין מערכות חדשות וישנות.
8. אבטחה- אחת מבעיות האבטחה החמורות של אתרי אינטרנט הנה ההתמודדות כנגד מתקפת (Denial of Service (Dos. מערכת ה-GLB - תעניק עוד שכבת הגנה על שרתים מותקפים על ידי חסימת הפניית הביקושים ממוקדי תקיפה שונים. ניתן להגדיר אך ורק תעבורה דרך פורטים מסוימים בשרתים וישנה חסימה לדרכי גישה חיצוניים אחרים למערכת.