מהן התכונות של שרת וירטואלי?
פעולתו של שרת וירטואלי דומה לזאת של שרת ייעודי עצמאי. שרת וירטואלי מקבל כתובת IP , שירותים, טבלאות וניתובים ייחודיים משלו ובעל תצורה עצמאית עם מערכת הפעלה ויישומים שהוא מחזיק בעצמו.
כמו כן, לשרת וירטואלי מערכת ספריות עצמאיות אותן ניתן לעדכן, היכולת לגשת ולשנות קבצים בתיקיית השורש (root) כולל הוספת קבצים חדשים, אפשרות לניהול מהשתמשים - הוספה, מחיקה ושינוי הרשאות וכן התקנה של יישומים חדשים, הן עבור משתמשים והן עבור המערכת.
יתרונות שרת וירטואלי לעומת אחסון שיתופי ושרת ייעודי
היתרון העיקרי של הסביבה הוירטואלית הוא בכך שניתן להנות מהיתרונות של שרת ייעודי במחיר הקרוב לעלות של אחסון אתר שיתופי. מספר שרתים וירטואלים מתחלקים בחומרה, תחזוקה וקישורי רשת מה שמפחית את העלות שנשלם על השימוש בשרת.
השימוש בשרת וירטואלי פותח את האפשרות להשתמש ביישומים שבאחסון שיתופי אין אפשרות לעשות בהם שימוש (כגון Java, Windows DLL ועוד). בנוסף, בעקבות כך שלכל שרת וירטואלי יש כתובת IP ומערכת קבצים עצמאית, לשרת וירטואלי יש רמת אבטחת מידע גבוהה יותר מאשר אחסון אתר בשרת שיתופי מאפשר.
וירטואליזציה – איך זה עובד?
בשרתים וירטואלים פועלת מערכת ניהול להגדרת פעולתם המשותפת של הלקוחות על השרת. מטרת המערכת היא ניהול והקצאה של המשאבים להם כל שרת וירטואלי זקוק (שטח דיסק, עיבוד, זיכרון וכו').
תרשים דוגמה של ניהול המערכת בשרת הוירטואלי
|